Udgivet søn d. 3. maj 2020, kl. 22:58

Kl. 20.36 den 4. maj 1945 lød frihedsbudskabet over radioen. Danmark var atter frit. Den 5. maj 1945 stod danskerne op til lyden af kirkeklokker, da landets kirker ringede med klokkerne for at fejre den først morgen i et frit land, efter befrielsen fra den tyske besættelsesmagt.

I år er det 75 år siden. Efter tårnkoncerten kl. 19.30 vil vi kime med klokkerne for at markere denne særlige aften. Og klokkerne vil igen lyde tirsdag morgen d. 5. maj. 

Da budskabet om befrielsen nåede Danmark om aftenen den 4. maj 1945, kunne danskerne rive mørklægningsgardinerne ned og lade lyset strømme ud. Mange familier satte levende lys i vindueskarmen, og det er siden blevet en tradition at tænde lys som symbol på friheden, når vi i Danmark markerer befrielsen d. 4. maj.

"Lyset er et tegn på frihed og håb. På denne aften takker vi for vores eget lands befrielse, og samtidig beder vi for fred og frihed for alle jordens folk. Det, der var en spontan reaktion den 4. maj 1945, skal vi bære ind i fremtiden som et håb om frihed og fred i fremtiden", lyder det fra biskopperne, der håber, at folk også i år vil sætte lys i vinduerne om aftenen 4. maj.

Kategorier Nyheder