Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Alle kan stille op til menighedsrådet!

Alle kan stille op til menighedsrådet!


# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet søndag d. 9. august 2020, kl. 16:07
Alle kan stille op til menighedsrådet!

15. september er der menighedsrådsvalg, og onsdag d. 19. august er der orienteringsmøde, hvor du kan finde ud af, om menighedsrådsarbejdet er noget for dig. 

Læs med når to af vores eksisterende menighedsrådsmedlemmer, Andreas og Louise, fortæller, hvorfor de synes, at det er så fedt at være en del af menighedsrådet i Skt. Lukas Kirke.

Andreas, 38 år, er sognebåndsløser, da han bor ved Vesterbro Torv, og er gået direkte ind som suppleant til menighedsrådet. 

Hvad tiltaler dig ved kirken?

 ”Jeg er faktisk fan af højmessen og dens ro og tid til refleksion. En helt gratis time for dig selv, hvor telefon og stress er byttet ud med god musik, smuk sang og prædikener, der sætter tanker i gang og mit eget liv i perspektiv.”

Hvorfor er menighedsrådsarbejdet vigtigt for dig?

"Jeg får mulighed for indflydelse på, hvad der sker i kirken, og ikke mindst hvad der kan komme til at ske. Det er vigtigt for mig, at vi har tilbud, der henvender sig til mange forskellige slags mennesker. Og at menighedsrådet arbejder for at åbne øjnene for, hvad der sker her, for folk i området, der ikke normalt ville træde indenfor. Blandt andet derfor er det vigtigt, at vi bruger den digitale verden mere. Her under coronanedlukningen har jeg været meget glad for de videoer, præst Maria Louise har lavet hjemme fra sin have med tanker og refleksioner, der har mulighed for at nå et langt større publikum. Torvedagskoncerterne, der blev løftet 10 meter højere op, er et andet godt eksempel på, hvordan vi kan nå bredere ud og kommunikere med dem, der ikke selv får taget beslutningen om at gå herhen."

Hvorfor har du tilvalgt Skt. Lukas Kirke?

"Skt. Lukas Kirke er for alle, og jeg føler, at man i Skt. Lukas Kirke er særligt åbne for forskellighed. Vi har desuden en gruppe af præster som er vidt forskellige og favner bredt. 

Håb for fremtiden i kirken?

"At den fortsætter med at være rummelig i alle betydninger, og at vi måske kan få flere unge menneskers øjne op for alt det fantastiske man kan her. Og det ville være fedt at få flere unge i menighedsrådet."

Louise, 43 år, sidder i Skt. Lukas Kirkes menighedsråd på 16. år. 

Hvorfor er det fedt at sidde i Menighedsrådet?

"Det er utrolig spændende at være med til at sætte retning for vores fantastiske kirke - både når det gælder mursten, mennesker, arrangementer, økonomi, indkøb og meget andet. Der er mulighed for at gøre sin indflydelse gældende sammen med en engageret flok af menigheds-rådsmedlemmer i en meget bred vifte af opgaver."

Hvorfor er det vigtigt? 

"Det er vigtigt med en bred demokratisk repræsentation af sognet i menighedsrådet til varetagelse af de mange forskellige interesser, ønsker og behov, der kendetegner vores sogn." 

Noget du er særligt glad for at have sat dit præg på?

"Alt hvad der har med personale at gøre. Jeg har været kontaktperson i 13 år nu, og der er kommet nye stillinger til i form af blandt andet børnekorledere og kommunikationsmedarbejder, og der er ommøbleret på stillinger kontinuerligt, så de hele tiden passer til den virkelighed, vi skal arbejde i. Vi har en meget kompetent og ambitiøs medarbejdergruppe, og det er er min ambition at være med til at understøtte deres bestræbelser på at skabe meningsfuld kirke for sognet så meget, jeg kan, ved at skabe gode rammer og arbejdsvilkår. Jeg er glad for at have været med til at ansætte kompetente medarbejdere samt flere af vores fantastiske præster."

Hvad holder du mest af ved Skt. Lukas?

"Ildsjælene, der omgiver kirken, og som har lyst til at lede den og arbejde i den, både lønnet og frivilligt. Det er helt specielt.

Og så er der selve kirken og kirkerummet, som er helt særligt, og som jeg aldrig bliver træt af at genbesøge."

Hvad har du af håb og ønsker for fremtiden?

"Jeg håber, at Folkekirken bliver ved med at være nærværende og meningsgivende, så den altid vil tale til mennesker, og jeg håber, at nogle af de mennesker vil engagere sig i kirken både som medarbejdere, frivillige og ledelse, så der vil være levende kirke både i Skt. Lukas Kirke og alle landets kirker så langt, øjet rækker."