Udgivet man d. 21. dec 2020, kl. 13:14

I lyset af den seneste udvikling med covid-19 har vi i Skt. Lukas Kirke valgt at indskrænke antallet af julegudstjenester til det minimale, vi af biskoppen er forpligtet på – nemlig 1 gudstjeneste juleaften. 

Det er med blødende hjerte, at vi gør det, for vi ved, at julegudstjenesterne har stor betydning for rigtig mange mennesker, og vi elsker at holde dem. I forvejen kunne vi pga. restriktionerne kun invitere en tredjedel af dem, der plejer at komme juleaften, ind i kirken – selvom vi havde planlagt 7 gudstjenester. Men med de stigende smittetal og alt andet i samfundet, der er lukket ned, finder vi det ikke længere forsvarligt at holde så mange gudstjenester. 

Også fra kirkens side må vi gøre alt, der står i vores magt, for at passe godt på hinanden. 

Juleaftensgudstjenesten bliver kl. 11. Det bliver en gudstjeneste uden fællessang og med krav om, at der bæres mundbind under hele opholdet i kirkerummet. Gudstjenesten bliver afholdt af præst Maria Louise Sørensen, kirke- og kulturmedarbejder Lærke Hansen og organist John Horsner.

Alle, der har tilmeldt sig en af de nu aflyste gudstjenester d. 23. og 24. får annulleret deres billetter, men vil få først adgang til at bestille billetter til den nye julegudstjeneste kl. 11.  Det vil ikke være muligt at komme ind uden en billet.

Der er 130 billetter til gudstjenesten og de fordeles efter først til mølle for de allerede tilmeldte til de aflyste julegudstjenester. Medbring din billet på dagen, udprintet eller på din telefon, og mød op tidligst en halv time før gudstjenestens start. 

Skulle der være billetter til overs, meldes det ud på hjemmeside og Facebook. Det vil ikke være muligt at komme ind uden en billet. 

Juleaften vil vi sende en digital julehilsen – så hold øje med hjemmeside og Facebook. Der bliver også transmitteret julegudstjeneste fra Risskov Kirke på DR 1 – og fra Viborg Domkirke på DR P1. 

Julen bliver anderledes i år for os alle sammen. Men der er håb forude. Vi er på vej mod lysere tider. 

Vi sender jer alle de allerbedste hilsner med ønsket om en glædelig jul og et velsignet nytår! 

De bedste hilsner 

Skt. Lukas Kirkes menighedsråd 

Karen Haugstrup, formand 

Karsten Trochmann, næstformand 

Louise Toft Dalsgaard 

Søren Eriksen 

Henrik Brylle 

Erik Poulsen 

Hans Christian Ploug 

Egon Olesen 

Nelli Hermansen 

Andreas Carnera 

Peter Skaaning Møller 

Anne-Marie Borgkvist 

Lillian Høegh Tyrsted 

Magrethe Münster Berg, sognepræst 

Maria Louise Bøg Sørensen, sognepræst 

Henrik Hansen, sognepræst 

Vibeke Houmøller, sognepræst


Kategorier Nyheder