Udgivet tor d. 31. dec 2020, kl. 10:00

Godt nytår!

Vibeke Houmøller skulle have holdt nytårsaftensgudstjeneste i dag, men da vi alle må holde os for os selv og passe på hinanden, får I her en sang og et par tanker, der byder et nyt år velkomment.

Om lidt bli’r det lyst – sådan synger Michael Falch i et af numrene fra sin seneste udgivelse Forår i brystet.

"Snart kalder dagen
Om lidt bli’r det lyst
Nu hvor gøgen snart kukker
og brillerne dugger
i den sommer der aldrig gentager sig selv"

Det er gode ord at tage med sig her på vejen ud af 2020 – et helt igennem anderledes og overraskende år – et år som på verdensplan har kastet os ud i nogle situationer, vi aldrig kunne have forudset – et år som har skabt krise og afsavn, uro og frygt, ensomhed og smerte – men også et år som har kaldt på kreativitet, samfundssind, fællessang og hjælpsomhed i en grad, vi heller ikke kunne have forestillet os.

Men et år gentager aldrig sig selv – og det giver håb for det nye år, vi er på vej ind i – det bliver ikke et nyt 2020 – det bliver sit helt eget år med helt nye dage – lyset er på vej – der er allerede sat knopper på træer og buske – der er spirer på vej op ad jorden – Guds stille stemme overalt der lover følgeskab, håb og nyt mod til urolige mennesker.

2021 kalder på os – giv os at gribe vores muligheder og kæmpe for hinandens glæde og insistere på, at lyset og godheden er stærkere end alt andet, der kan true! 

I ønskes alle et velsignet nyt år!

Fra Vibeke Houmøller og resten af Skt. Lukas Kirke

Kategorier Nyheder