Dato Søndag d. 7. august 2022, kl. 16:00
Ensemble Pluma
​Når Musikken Åbnes – koncert med Ensemble Pluma

Hvad er musik? Dette spørgsmål har naget filosoffer i mindst lige så lang tid, som begrebet har eksisteret. Men det er også en svær størrelse. De gregorianske munke i 900-tallet havde næppe forestillet sig, at musik kunne lyde, som det gjorde for Mozart – og Mozart havde næppe forestillet sig, at musik kunne lyde, som det gjorde for Stravinsky. Og atter – på trods af hans slående fantasifuldhed – havde Stravinsky nok heller ikke forestillet sig, at musikken kunne brede sig ud og tage så mange forskellige former, som den gør i det 21. århundrede.

Denne musikhistoriske, gradvise åbning af vores forståelse af, hvad musik er, er Ensemble Plumas udgangspunkt for dette koncertprojekt.

Først præsenteres Mozarts famøse 25. symfoni, som indkapsler den traditionelle forståelse af klassisk musik. Siden spilles Stravinskys neo-klassiske værk ’Dumbarton Oaks’, der sætter den traditionelle idé om klassisk musik i et nyt lys. Herefter finder den danske førsteopførelse af Jessie Montgomerys ’Shift, Change Turn’, sted – et værk, der med afsæt i den menneskelige psyke, peger i mange genremæssige retninger. Til sidst præsenteres en vaskeægte uropførelse af Louise Alenius’ værk ’???’, der er bestilt af Ensemble Pluma til netop dette projekt. Alenius blev stillet overfor ét benspænd, da hun skulle skrive musikken, som var, at musikken skulle være så åben som overhovedet muligt.

Program:

- W. A. Mozart: Symfoni nr. 25 (1773)

- I. Stravinsky: Concerto in E-flat ‘Dumbarton Oaks’ (1938)

PAUSE

- J. Montgomery: Shift, Change, Turn (2019)

- Louise Alenius: NYT VÆRK (2022)