Dato Søndag d. 18. september 2022, kl. 13:30
Skt. Lukas Kunstforening
Fernisering med Hanne Sie og Joseph Salamon

Fernisering med Hanne Sie og Joseph Salamon – et spændende kunstnerpar.

Hanne Sie: På udstillingen Hanne Sie maleri, akvarel og grafik.

Hendes arbejder er koncentreret om farven og formen som udtryk, og som et universelt sprog uden ord. Sanseindtryk og oplevelser af verden bliver bearbejdet til abstrakte, koloristiske kompositioner i en personlig lyrisk palet. Værkerne fremstår geometriske og konkrete, men har titler, som refererer til omverdenen.

Kunstneren arbejder tillige med sproget som værktøj og medtager nogle af sine illustrerede digtsamlinger.

Hanne Sie har virket som professionel billedkunstner siden 1980. Hun har en omfattende og ivrig udstillingsvirksomhed i Danmark og internationalt. Hun har desuden udført en række udsmykningsopgaver og er repræsenteret på flere museer i Danmark og Europa.

Joseph Salamon: er billedhugger og grafiker - en kendt og meget anerkendt dansk kunstner. Hans værker spænder fra store monumentale udsmykninger til mindre skulpturer, akvareller og grafiske blade. Hans arbejder kan ses overalt i Danmark – og mange steder ude i verden. F.eks. kan en stor stenskulptur af Joseph Salamon ses på det officielle mindesmærke for de jødiske ofre for Holocaust i Israel. Nærmest os selv kan man f.eks. se flere store skulpturer i Viborg - ved Vestre Landsret, ved Patienthotellet og i Bibliotekshaven.

Ferniseringen foregår i Sognehuset kl. 13.30-15.00 og udstillingen kan ses frem til den 24. oktober.