Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Klassiske vinterkoncerter: Tidlige tider. Den menneskelige stemme

JAN
25

Klassiske vinterkoncerter: Tidlige tider. Den menneskelige stemme


Dato Onsdag d. 25. januar 2023, kl. 12:00
Sted Sankt Lukas Kirkeplads 1, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Else Torp, sopran, Lene Langballe, zink og fløjte, Vibeke Astner, orgel
Pris
Gratis
Klassiske vinterkoncerter: Tidlige tider. Den menneskelige stemme

Onsdag d. 25.1. Tidlige tider. Den menneskelige stemme. Else Torp, sopran, Lene Langballe, zink og fløjte, Vibeke Astner, orgel.

Ved denne koncert inviteres publikum ind i en helt særlig klangverden. Et sted hvor den menneskelige stemme smelter sammen med den instrumentale klang i et smukt og underfundigt grænseland af lyd.

Vi tager udgangspunkt i Kingo’s fantastiske tekster og kommer menneskelivet igennem på hans karakteristiske og konkrete måde. Med velklingende satser af Monteverdi ledes tanken hen på sydens kirker, hvor musikken klinger gennem tætte tåger af røgelse og følelsen af jordisk englesang indfinder sig.

Blæseinstrumentet zinken var det mest feterede instrument i renæssancen og den tidlige barok, netop pga. dens helt unikke evne til at imitere den menneskelige stemme, der var tidens absolutte klangideal.

I hele Europa var man meget begejstret for denne klangkombination, også i Norden og dermed Danmark, hvor man havde dygtige sangere zinkenister ansat ved hoffet.

Else Torp er medlem af Paul Hilliers Theater of Voices. Hun specialiserede sig først i barok og tidligere musik, men er også anerkendt som en eksponent for nyere musik.

Lene Langballe har yderst aktiv koncertaktivitet som blokfløjtenist og zinkenist i samarbejde med Europas førende ensembler for tidlig musik og er en efterspurgt zinkenist i både ind- og udland.