Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

UDSOLGT - Efterklang og Sønderjysk Pigekor

MAR
24

UDSOLGT - Efterklang og Sønderjysk Pigekor


Dato Fredag d. 24. marts 2023, kl. 20:00
Sted Sankt Lukas Kirkeplads 1, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Efterklang og Sønderjysk Pigekor
Pris
300 kr.
UDSOLGT - Efterklang og Sønderjysk Pigekor

Efterklang & Sønderjysk Pigekor har i løbet af 2021 og 2022 spillet en lang række udsolgte kirkekoncerter hovedsageligt i Sønderjylland, og nu, i 2023, får Aarhus også muligheden for at opleve samarbejdet i kirkerummets smukke rammer. 

Koncerten i Skt. Lukas Kirke byder på en stribe af Efterklangs sange og sange fra korets klassiske repertoire, som alle er blevet arrangeret i tæt samarbejde mellem bandet, korleder Mette Rasmussen og kormedlemmerne. Efterklang har gennem samarbejdet også opfordret kormedlemmerne til at skrive egne sange og flere af disse er nu til alles glæde blevet en central del af koncerterne. 

Den 17-årige korsanger Anastasiia Baga siger:

– Det er en meget særlig oplevelse at høre sin egen musik på den måde, at høre hele spektrummet og alle farverne i nummeret, og fortæller videre at processen har givet hende en ny erfaring, men også et håb om, at skrive sine egne sange bliver en del af hendes fremtid.

Rasmus Stolberg fra Efterklang fortæller om samarbejdet:

– Jeg ser altid frem til at spille kormedlemmernes sange, fordi det minder mig om min egen opvækst på Als og den åbenbaring jeg selv fik da min og Mads’ klasselærer i femte klasse opfordrede os til ikke bare at spille Beatles og Guns n’ Roses sange, men også at skrive vores egne sange. Det er den oplevelse, vi prøver at give videre her – glæden ved at skabe og ikke kun udøve. 

I front i koret står chefdirigenten Mette Rasmussen, som uddyber:

– Det er fantastisk at opleve, hvordan de unge sangere er vokset ind i samarbejdet og har turde åbne op for deres egen kreativitet og kunstneriske skaben, fortæller Mette Rasmussen.

Om Efterklang

De tre medlemmer af Efterklang, Casper Clausen, Mads Brauer og Rasmus Stolberg, er vokset op på Als og har siden deres debut i 2003 turneret verden rundt med deres eksperimenterende og genrekrydsende musik, som kan være både storslået samt helt fint og nærværende i sit udtryk. Efterklang har spillet udsolgte koncerter prominente steder som Sydney Opera House, Elbphilharmonien i Hamburg og Koncerthuset i København, men de har også gentagne gange søgt hjem mod rødderne i Sønderborg, hvor igennem en stærk relation til korleder Mette Rasmussen og Sønderjysk Pigekor er opstået organisk over årene. 

Om Sønderjysk Pigekor

Sønderjysk Pigekor blev grundlagt i 1994 og er siden 1997 blevet ledet af chefdirigent Mette Rasmussen. Koret tæller i alt 270 sangere fra tre år til voksne sangere. Koncertkoret, bestående af 80 piger 12-20 år, har en omfattende koncertvirksomhed og har turneret i mange lande, herunder flere turneer til Canada, USA og Kina.

Koret repræsenterer ofte Sønderborg og Sønderjylland ved officielle lejligheder, herunder arrangementer for Kongehuset og Sønderborg Kommune.

Repertoiret er klassisk kormusik med afstikkere til det eksperimenterende og genreoverskridende, og det er her, koret og Efterklang mødes i en helt unik klangverden med et stærkt og rørende musikalsk udtryk som resultat. Trivsel, nærvær og fællesskab er kerneværdier i korarbejdet og en solid base for sangernes performance, som ud over høj musikalsk kvalitet har fokus på at indhylle publikum i en totaloplevelse af lyd, koreografi og fortælling.

Det treårige samarbejde mellem Efterklang og Sønderjysk Pigekor er støttet af Statens Kunstfond.

Koncerten med Efterklang & Sønderjysk Pigekor finder sted i Skt. Lukas Kirke 24. marts 2023 klokken 20.00 (dørene åbner kl. 19.00).

Billetter koster 300 kr. og kan købes her: https://www.ticketmaster.dk/ev...

Koncerten arrangeres af Train.