Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

​Maria Fausts værk 'Mass of Mary' opføres af det estiske kor Collegium Musicale + hornensemble

JUL
11

​Maria Fausts værk 'Mass of Mary' opføres af det estiske kor Collegium Musicale + hornensemble


Dato Tirsdag d. 11. juli 2023, kl. 19:30
Sted Sankt Lukas Kirkeplads 1, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Koret Collegium Musicale dirigeret af Endrik Üksvärav, Maria Faust (a-sax), Indrek Vau (trp), Andres Kontus (trb), Kristjan Kungla (bassoon)
Pris
Entré kr. 150. Studerende og unge u. 25 år 110 kr. Børn til og med 12 år 75 kr.
​Maria Fausts værk 'Mass of Mary' opføres af det estiske kor Collegium Musicale + hornensemble

Aarhus Jazz Festival kan i år præsentere en unik koncert med Maria Fausts storslåede korværk 'Mass of Mary', der sætter fokus på en række relevante samfundsemner som misbrug, traumer og vold i hjemmet. Værket er netop i år blevet nomineret til den prestigefyldte Carl-prisen. Der er desuden på årets festival mulighed for at se dokumentarfilmen Machina Faust, der bl.a. følger tilblivelsen af værket. 

“Mass of Mary” er et sakralt værk, der kombinerer musikalske påvirkninger fra middelaldermusik, jazz og samtidens kunstmusik, såvel som ældre estisk folkemusik. Det er komponeret af den herboende estiske saxofonist og komponist Maria Faust, skrevet til det estiske kammerkor Collegium Musicale og et mindre hornensemble, hvor komponisten selv spiller med. Det hele dirigeres af landsmanden Endrik Üksvärav.  “Mass of Mary” er helliget ofrene for vold og misbrug i hjemmet – problemer, der rammer både individer og familier på tværs af geografi, nationalitet, race, køn og klasse. I tilblivelsen af værket arbejdede Faust kompositorisk og teknisk med traditionelle messeformer såvel som hellig liturgi, der tilsammen fungerer som ramme for en række originale historier (skrevet af Faust og den estiske kunsthistoriker og dramatiker Eero Epner) fortalt fra tre arketypers synspunkt – Moderen, Barnet og Samfundet.  Maria Faust er blandt de fremmeste navne på den danske eksperimentalscene og har modtaget en lang række priser for sit foreløbige virke – heriblandt fem DMA’er, en Estonian Music Award og en hæderspris fra sangskrivernes brancheorganisation DJBFA.  Det estiske kor Collegium Musicale har været at finde blandt den absolutte musikalske elite i hjemlandet, siden dirigent Endrik Üksvärav skabte gruppen i 2010. Repertoiret strækker sig fra renæssance-toner til kontemporær musik med fokus på estiske komponister. Koret vandt i 2017 to priser ved den internationale EBU/Euroradio Let the Peoples Sing-konkurrence og er tre år i træk blevet udnævnt til Årets Kor af Estonian Choral Association.

Line-up: Collegium Musicale (choir), Endrik Üksvärav (cond), Maria Faust (a-sax), Indrek Vau (trp), Andres Kontus (trb), Kristjan Kungla (bassoon)

Entré kr. 150. Studerende og unge u. 25 år 110 kr. Børn til og med 12 år 75 kr. 

Forsalg på jazzfest.dk og yourticket.dk. Billetsalg i døren fra 18.30.