Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Ensemble Orion opfører Stabat Mater

NOV
12

Ensemble Orion opfører Stabat Mater


Dato Søndag d. 12. november 2023, kl. 19:00
Sted Sankt Lukas Kirkeplads 1, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Ensemble Orion
Pris
Gratis entré
Ensemble Orion opfører Stabat Mater

Denne komposition står som Domenico Scarlattis vokale hovedværk. Værket er skrevet for en spændende besætning af ti sangere: fire sopraner, to alter, to tenorer, to basser – og continuo. Værket er højst sandsynligt skrevet i årene op mod 1729, hvor Scarlatti dedikerede sin tid til sakral vokalmusik – at Scarlatti ikke deler de ti sangere op i to kor gør at denne Stabat Mater fremstår som et ti-stemmigt korværk, hvor alle stemmer er lige vigtige. 

Værket handler om Marias smerte ved foden af Jesu kors – Scarlatti kombinerer stemmerne på utallige måder, og frembringer den dramatiske, sorgfulde og sødmefulde tekst i en smuk varieret tekstur.

Den danske vokalgruppe Ensemble Orion specialiserer sig i udførelse og fortolkning af renæssancens og barokkens vokalmusik. Med sangernes vokale og retoriske tilgang til musikken stræber ensemblet efter at give denne fantastiske musik et udtryk, der er transparent, tekstnært og fuld af nerve. Ensemblet er skabt med et ønske om at dele den fælles passion for tidlig musik i en engageret og levende videreformidling, som bevæger og tager publikum med på en rejse ind i renæssancens og barokkens univers. Ensemblet er fokuseret på at bidrage til den voksende interesse for tidlig musik i Danmark.

Koncerten har gratis entré.