Onsdag d. 4. december 2019, kl. 17:00

Kom omkring væsentlige emner i kristendommen med oplysning og oplevelse!

Folkekirken i Aarhus midtby tilbyder igen et kursus i kristendom: Eksistens og kristendom 2019-20 med en blanding af oplevelse og foredrag. Det er nemt at deltage: Meld dig til mail-listen eller sms-listen og få besked om de foredrag og oplevelser, du ønsker at deltage i.

Sådan foregår det:

• Send en mail til Bent Arendt på BRAR@km.dk eller ring på telefon 29728521 med ønske om at komme på mail- eller sms-listen.
  • En uge før hvert foredrag og oplevelse modtager du en mail eller sms, som du skal give tilbagemelding på. Du skal kun oplyse, om du ønsker at deltage og ønsker aftensmad à 50 kr. Så er du med og kan blot møde op. Deltagelse er gratis. De fleste arrangementer foregår den første torsdag i måneden.
  • Ud over hver enkelt oplevelse, vil der blive tilbudt billetter til særlige musikalske oplevelser.

Onsdag d. 4. december kl. 17.00-20.30

Sognepræst Bent Arendt og organist John Wedell Horsner: Hvad sker der ved en gudstjeneste? Oplevelse af en gudstjeneste med kommentarer.

Folkekirkens gudstjeneste er et samspil af mange forskellige dele, som har hver deres betydning: Tekstlæsninger, salmer, prædiken, musik, dåb, nadver, bønner, farver osv. Man får aldrig det hele med, og for den uvante er det svært at følge. Ved denne gudstjeneste vil der være indlæg, som forklarer, hvorfor en gudstjeneste fungerer, som den gør, hvad de enkelte dele betyder, og hvilken tradition, der ligger bag.