• Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 14. august 2019, Kl. 10:00 til kl. 17:00

Tag med Sankt Lukas Kirke på en specialdesignet tur til Gammel Estrup - guidet af teolog og kirkehistorier Anders Sinding.

På herregården Gammel Estrup kan du se, hvordan herskab og tjenestefolk levede gennem 600 år, og i herregårdskirkerne omkring Gammel Estrup kan du opleve, hvordan kirkerne afspejler forbindelsen til herregårdens beboere.

Gammel Estrup er en herregård i Fausing Sogn, der ligger i fantastisk naturskønne omgivelser i Norddjurs Kommune. Allerede i 1340 nævnes en borg ved navnet Essendrup. Den blev senere ødelagt og genopbygget. I begyndelsen af 1600-tallet, under renæssancen, blev der udført en omfattende ombygning, som for en stor dels vedkommende er bygningens nuværende udseende.

Vores guide på dagen, Anders Sinding, er teolog og ekspert i kirkehistorie. Han vil fortælle os om herregårdens historie, mens vi vil se på de pragtfulde sale, den smukke barokhave og de elegante gemakker, hvor grever og grevinder levede gennem århundreder.

Efter frokosten på restaurant ”Den Gamle Stald”, lige ved siden af herregården, har Anders Sinding tilrettelagt en særlig tur for os, hvor vi tager bussen rundt til et udvalg af herremandens kirker. I den forbindelse vil vi blandt andet komme til at høre om, hvordan herskabet på Gammel Estrup gennem århundreder har formet og udsmykket kirkerne.

Før vi vender næsen hjem, vil der være kaffe og kage på Gammel Estrup indtil klokken ca. 16. Vi regner med at være tilbage ved Sankt Lukas Kirke kl. ca. 17.

Pris: 300 kr. alt inkl.
Tilmelding senest 5/8 til Kirke- og kulturmedarbejder Lærke Hansen på lukaskirke@gmail.com/26939187 eller på kirkekontoret. Betaling på kirkekontoret.

Lærke Hansen, Maria Louise Bøg Sørensen
300 kr. alt inkl.