×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 28. februar 2020, kl. 23:00 til lørdag d. 29. februar 2020, kl. 04:00

Når den landsdækkende Vinterjazz-festival løber af stablen i februar 2020, bliver det blandt andet med et progressivt samarbejde mellem Skt. Lukas Kirke, spillestedet Radar og den eksperimenterende koncertforening Sun Ship

Den 28. februar 2020 bliver det stemningsfyldte kirkerum transformeret til et magisk og meditativt spillested. Her mødes tre ekspressive og dybt originale navne; Sofie Birch, Francesca Burattelli og Staub/Lundtofte/Viemose med moderne dans og visual-artist Emil Vodders smukke opsætning. Det skaber en unik publikumsoplevelse, der vil være et af højdepunkterne under Vinterjazz-festivalen i Aarhus. 

“Vi har længe drømt om at samarbejde med Skt. Lukas Kirke, og vi er virkelig stolte over den aften, vi har fået sammensat.” Sådan siger forkvinde i Sun Ship, Maria Dybbroe, og uddyber: “Sun Ship er en uafhængig forening, der organiserer koncerter i hele Aarhus, men det er første gang, vi besøger en af kirkerne i byen. Derfor har det været virkelig vigtigt for os at skabe en aften, der foregår på kirkens præmisser. Vi har målt og eksperimenteret med rumklangen i salen og designet en organisk lyssætning, der på en minimalistisk og gennemført måde understreger og udvider de mange smukke detaljer, der allerede findes.” 

Som en ekstra, væsentlig faktor, bliver koncerten afholdt sent på aftenen, med start klokken 23:00. “Idéen opstod på årets Roskilde Festival, hvor et par af os fra bookinggruppen oplevede Sofie Birch spille en forførende og ekstremt tålmodig eftermiddags-solokoncert, der fuldstændig ophævede tid og rum. Den følelse har vi lyst til at genskabe og forstærke, og vi tror, at den naturlige stilhed om natten, kombineret med en anelse træthed, lyset, varmen og den minimalistiske musik, kan føre lytteren helt nye steder hen! 

Sofie Birchs ambiente og drømmende og sparsomme lydunivers har efterhånden placeret hende som en af de førende, elektroniske kunstnere i og omkring Danmark. Hun efterfølges af den anerkendte og anarkistiske lydkunstner Francesca Buratelli, der med sine digte oplæst eller sunget ind imellem saxofon-kald, over strygere forvrænget i klare udsagn, har et meget stærkt, dragende og personligt udtryk. Til sidst skaber Staub/Lundtofte/Viemose, der normalt udgør tre femtedele af indiepop-gruppen Lowly, en portal mellem aftenen og natten, kirken og byen, drømmen og virkeligheden. Lowly havde deres helt store gennembrud i 2019, men som trio er det nærværet, rummet og publikum, der er i fokus, når gruppen spiller 100% improviseret. Alle koncerterne fortolkes af en moderne dansegruppe under ledelse af Molly Nyeland, der bidrager til en total kunstnerisk once-in-a-lifetime-oplevelse, hvor alle er velkomne! 

Program: 

22:00: Døre 

23:00 - Sofie Birch

00:00 - Francesca Burattelli (lyt: https://soundcloud.com/francesca-burattelli/keen)

01:00 - Staub/Lundtofte/Viemose 

Medvirkende
Sofie Birch, Francesca Burattelli og Staub/Lundtofte/Viemose
Pris
Entré: 120 kr. voksne / 100 kr. studerende / 60 kr. medlem af Sun Ship