×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 7. november 2019, kl. 17:00

Kom omkring væsentlige emner i kristendommen med oplysning og oplevelse!

Folkekirken i Aarhus midtby tilbyder igen et kursus i kristendom: Eksistens og kristendom 2019-20 med en blanding af oplevelse og foredrag. Det er nemt at deltage: Meld dig til mail-listen eller sms-listen og få besked om de foredrag og oplevelser, du ønsker at deltage i.

Sådan foregår det:

  • Send en mail til Bent Arendt på BRAR@km.dk eller ring på telefon 29728521 med ønske om at komme på mail- eller sms-listen.
  • En uge før hvert foredrag og oplevelse modtager du en mail eller sms, som du skal give tilbagemelding på. Du skal kun oplyse, om du ønsker at deltage og ønsker aftensmad à 50 kr. Så er du med og kan blot møde op. Deltagelse er gratis. De fleste arrangementer foregår den første torsdag i måneden.
  • Ud over hver enkelt oplevelse, vil der blive tilbudt billetter til særlige musikalske oplevelser.

Torsdag den 7. november kl. 17-20.30

Sognepræst Peter Brøndum: Modernitet og teologi. 

Teologer i det 20. århundrede.

Der skete en vending i den teologiske måde at tænke på efter første verdenskrig og den moderne verdens gennembrud: Skal kristendommen bevare sin betydning og vedkommende forkyndelse, må teologien knytte til ved filosofi og nutidige eksistensovervejelser og besinde sig på, om mennesker afgør Gud eller omvendt. Teologer som Karl Barth og Paul Tillich har gjort sig en række overvejelser, der både har sat en ny dagsorden for teologien og stadigt er aktuelle.