Torsdag d. 16. april 2020, kl. 17:00

Kom omkring væsentlige emner i kristendommen med oplysning og oplevelse!

Folkekirken i Aarhus midtby tilbyder igen et kursus i kristendom: Eksistens og kristendom 2019-20 med en blanding af oplevelse og foredrag. Det er nemt at deltage: Meld dig til mail-listen eller sms-listen og få besked om de foredrag og oplevelser, du ønsker at deltage i.

Sådan foregår det:

• Send en mail til Bent Arendt på BRAR@km.dk eller ring på telefon 29728521 med ønske om at komme på mail- eller sms-listen.
  • En uge før hvert foredrag og oplevelse modtager du en mail eller sms, som du skal give tilbagemelding på. Du skal kun oplyse, om du ønsker at deltage og ønsker aftensmad à 50 kr. Så er du med og kan blot møde op. Deltagelse er gratis. De fleste arrangementer foregår den første torsdag i måneden.
  • Ud over hver enkelt oplevelse, vil der blive tilbudt billetter til særlige musikalske oplevelser.

Torsdag den 16. april Kl. 17.00-20.30

Sognepræst Bent Arendt

Luthers reformation.

Hvad fik en loyal munk i 1500-tallet til at stå op imod en total katolsk kirke og forlange en ny besindelse på, hvad kristendom er ud fra kilderne? Den saksiske munk Martin Luther skabte mod sin vilje en splittelse i kirken mellem de kirketro og bibeltro, og fik skabt grundlag for en fri personlig tro. Hvad fik ham til det?