Torsdag d. 1. oktober 2020, kl. 17:00

Kom omkring væsentlige emner i kristendommen med oplysning og oplevelse!

Folkekirken i Aarhus midtby tilbyder igen et kursus i kristendom: Eksistens og kristendom 2019-20 med en blanding af oplevelse og foredrag. Det er nemt at deltage: Meld dig til mail-listen eller sms-listen og få besked om de foredrag og oplevelser, du ønsker at deltage i.

Sådan foregår det:

• Send en mail til Bent Arendt på BRAR@km.dk eller ring på telefon 29728521 med ønske om at komme på mail- eller sms-listen.
  • En uge før hvert foredrag og oplevelse modtager du en mail eller sms, som du skal give tilbagemelding på. Du skal kun oplyse, om du ønsker at deltage og ønsker aftensmad à 50 kr. Så er du med og kan blot møde op. Deltagelse er gratis. De fleste arrangementer foregår den første torsdag i måneden.
  • Ud over hver enkelt oplevelse, vil der blive tilbudt billetter til særlige musikalske oplevelser.

Torsdag d. 5. september kl. 17.00-20.30:

Professor Anders-Christian Jacobsen:

Den første kirkes kristendomsforståelse – tanker, samfund og filosofi.

Mange af de nutidige forestillinger om Gud og Jesus hænger sammen med den første kirkes forestillingsverden, hvor man prøvede at udarbejde en frelseshistorie på baggrund af samtidens filosofiske tanker og begreber, så den kristne tro kunne indgå i den almindelige tankeverden. Det gjorde fx Origines, Tertullian og Augustin. Hvordan og hvorfor de tænkte således, og hvad konsekvensen blev af deres forståelse, er tema for denne aften om den første kirkes teologi.