Søndag d. 17. maj 2020, kl. 16:00

5 Mystical Songs

”5 Mystical Songs” er skrevet mellem 1906-11 af den engelske komponist Ralph Vaughan William over fire digte (ét er opdelt i to) af den anglikanske præst George Herbert fra dennes digtsamling ”The Temple - Sacred Poems” (1633).
Williams komposition er skrevet for baryton solo ledsaget af enten: 1. Klaver, 2. klaver og strygekvartet, 3. et blæserensemble eller 4. fuldt orkester med kor.

Det er den sidste version for kor og orkester som benyttes ved koncerten.

Reformationssymfonien

Mendelsohns 5. symfoni er egentlig kun hans andet større værk for orkester, men det nåede ikke at blive færdig til fejringen af reformationen ved festlighederne i Berlin i juni 1830.
I Paris i 1832 afviste François Antoine Habenecks orkesterværket som 'for lærd' (og måske for protestantisk). I løbet af sommeren 1832 reviderede Mendelsohn symfonien og samme år fandt den endelige opførelse sted i Berlin.
Mendelssohn opførte den aldrig igen, og den blev først publiceret længe efter komponistens død.

I sidste sats af symfonien indgår en sonate bygget over Martin Luther 's koral ' Vor Gud han er så fast en borg '.

Fællessang

Koncerten slutter med, at publikum og kor synger Luthers koral med orkesterledsagelse.

Aarhus Amatørsymfoniorkester, Baryton: Morten Bunk, Dirigent: Mathias Skaarup Sørensen
Kirke, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus, Danmark
100 kr. / studerende: 50 kr. / børn: gratis