Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fernisering: Tony Briffa og Birte Mølgaard

SEP
06

Fernisering: Tony Briffa og Birte Mølgaard


Dato Søndag d. 6. september 2020, Kl. 13:30 til kl. 16:00
Sted Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Kunstforeningen
Fernisering: Tony Briffa og Birte Mølgaard

Kunstforeningen glæder sig meget til sæsonåbningen søndag den 6. september kl. 13.30-15.00.

Vi fejrer åbningen med en fernisering på en dobbeltudstilling med malerier af Birte Mølgaard og med keramiske arbejder af Tony Briffa.

Udstillingen kan ses i Sognehuset frem til den 18. oktober.

Om Birte Mølgaard skriver Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllandsposten, bl.a. følgende: ”…. hendes billeder kan både være figurativt fortællende og abstrakt kompositoriske. En stoleryg er på samme tid en rektangulær flade, parfumeflasker ovale fikspunkter og stoleben dynamiske diagonale linjer. Trods det ofte overvældende mylder af detaljer sidder farverne lige i skabet med en meget sikker fornemmelse for fordelingen af kolde og varme og mættede og umættede farver. En bedrift, man bestemt ikke skal undervurdere, da den er med til at give den ”øjetilfredshed”, man har, når man kikker på malerierne.”

Birte Mølgaards arbejder består af både sort/hvide stregtegninger, akvareller og akryl- og oliemalerier.

Tony Briffa er født på Malta og fik sin uddannelse som keramiker der, ligesom han både har undervist og arbejdet med keramik på Malta i en del år, inden han i 2002 flyttede til Danmark.

Tony Briffa har en lang række internationale udmærkelser for sine keramiske skulpturer med sig, ligesom han har udstillet internationalt og overalt i Danmark. Tony Briffa har formuleret et statement for sine arbejder: De skal udfordre tyngdekraften, udfylde en funktion, have livlige farver, udstråle dynamisk bevægelse, afsløre en ufortalt fortælling og indeholde en dosis overraskelse og humor, men de bør også være tilbageholdende og subtile.