Søndag d. 8. marts 2020, Kl. 09:00 til kl. 14:00

Vær med - når vi går for klimaet den 8. marts

Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling løber af stablen søndag den 8. marts 2020, hvor vi samler vi ind til mennesker, der lider under klimaforandringer. Hvis du går med, giver du livsnødvendig hjælp til dem, der står i første række, når oversvømmelserne eller tørken rammer.

I tørkeplagede lande som Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe sulter millioner af mennesker, fordi høsten slår fejl år efter år. I lande som Nepal, Bangladesh og Myanmar forsvinder livsgrundlaget, når voldsom regn skyller jorden væk, eller når floderne går over deres breder.

Fælles for alle befolkninger her er, at de ikke har skabt de problemer, som de betaler prisen for. Den gennemsnitlige dansker udleder 20 gange så meget CO2 som den gennemsnitlige nepaleser. Men det er nepalesernes gletchere, der smelter lige nu, fordi CO2-udledningerne får temperaturerne til at stige med rekordhøj hastighed. Det er også nepalesernes landsbyer, der forsvinder, når gletchervandet vælter ned fra Himalayas tinder.

Folkekirkens Nødhjælp har ydet nødhjælp til mennesker i snart 100 år, længe før klimaforandringerne kom på dagsordenen. Derfor ved vi også godt, at der altid har været naturkatastrofer – MEN aldrig i det omfang, vi oplever nu.

Det er ikke nok, at vi reducerer vores CO2-udledning for de kommende generationers skyld. I verdens fattigste lande er der brug for konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvømmelser. Hjælp til at overkomme de orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere år for år. Her rammer forandringerne ikke kun fremtidens men også nutidens børn.

Overforbrug af jordens ressourcer har skabt en global klimakrise. Det er for alvor gået op for os, at vi må ændre vores egne vaner og komme vores medmennesker til undsætning. Et konkret og godt sted at starte er at tilmelde dig Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling.

Pengene går til klimaløsninger som disse:

• Træplantning, der hindrer erodering og giver liv og skygge
  • Diger og dæmninger, der kan stoppe oversvømmelser
  • Sikre huse og veje, så de kan modstå vandmasser og jordskred
  • Systemer og apps, der kan advare befolkningen før et forestående uvejr
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand
  • Nye afgrøder, der kan klare tørke og vejrets omskiftelighed

Vi opfordrer alle – børn som voksne til at gå en tur for verdens fattigste og klimaet søndag den 8. marts, når Folkekirkens Nødhjælp afholder husstandsindsamling.

Tilmeld dig som indsamler på ved at skrive til indsamlingsleder Lærke Hansen på lukaskirke@gmail.com eller meld dig til på blivindsamler.dk.

Der er også brug for frivillige til uddeling af ruter, optælling og kaffebrygning. Byd ind!

Vi mødes i krypten under kirken og får tildelt en rute i Sankt Lukas Sogn. Når ruten er veloverstået er der varme og kolde forfriskninger, mens kirkens frivillige tæller pengene op.

Vi håber at se så mange som muligt til den altid hyggelige og vigtige indsamlingsdag.

Lærke Hansen
Store krypt, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus, Danmark