Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Tirsdag d. 1. september 2020, kl. 19:30
Sted Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Aarhus Sommeropera, Randers Kammerorkester
Gratis - først til mølle
Gratis operakoncert med Aarhus Sommeropera

Sommeropera bliver til gratis koncerter.

Corona-krisen har været skyld i mange aflysninger – men nu har Aarhus Sommeropera gode nyheder. Årets forestilling er nemlig forvandlet til fire gratis operakoncerter rundt omkring i Aarhus.

Det er næppe nogen hemmelighed, at der har været udfordringer ved at lave kultur i en corona-tid. Det har nu fået Aarhus Sommeropera til at søge nye veje med årets forestilling. Operaen giver således fire gratis koncerter i stedet for de vanlige forestillinger i Helsingør Theater i Den Gamle By.

I mange moderne koncertbygninger kan man fint opfylde de pladskrav, som myndighederne stiller – men det gælder ikke i Den Gamle By, hvor man som bekendt ikke lige kan bygge om.

Gratis koncerter i Domkirken, Sankt Lukas Kirke og på DOKK1

Aarhus Sommeropera vil imidlertid stadig gerne give musikoplevelser til det aarhusianske publikum. Derfor har operaen allieret sig med DOKK1, Sankt Lukas Kirke og Aarhus Domkirke. Her kan publikum opleve i alt fire koncerter med sangere fra Sommeroperaen og Randers Kammerorkester.

Og faktisk kan det forventningsfulde publikum også opleve uddrag fra næste års opera til koncerterne. ”Dyrets år” er en helt ny opera, skabt til Aarhus Sommeropera af John Frandsen over Lone Hørslevs bog. Den var egentlig sat på programmet i år, men den kan i stedet opleves næste år i Den Gamle By – og så kan man altså høre uddrag fra den til koncerterne i september.

Ud over den nye musik står koncerten især på Mozart – både musik fra ”Figaros bryllup”, ”Tryllefløjten” og ”Don Giovanni”. Hertil kommer arier af Purcell og Händel samt den kendte ”Kehraus” fra Carl Nielsens opera ”Maskerade”.

Sangerne er blandt andet Radmila Rajic, som skulle have sunget årets hovedrolle, samt resten af sommeroperaens sangere. Holdet tæller kendte ansigter fra tidligere forestillinger, heriblandt Morten Grove Frandsen, hvis karriere som kontratenor for alvor har taget fart med hovedroller på Det Kongelige Teater og i udlandet. Desuden medvirker Randers Kammerorkester dirigeret af operachef David Riddell.

Hvor og hvornår

1/9 kl. 19.30 Sankt Lukas Kirke

2/9 kl. 19.30 Aarhus Domkirke

4/9 kl. 19.30 Store Sal, Dokk1

5/9 kl. 14.00 Store Sal, Dokk1

Radmila Rajic (sopran)

Katinka Fogh Vindelev (sopran)

Camilla Button (sopran)

Sidsel Aja Eriksen (mezzo)

Morten Grove Frandsen (kontratenor)

Anders Sigfred Kampmann (tenor)

Teit Kanstrup (baryton)

Thomas Christian Sigh (bas)

David Riddell (dirigent og konferencier)

Randers Kammerorkester

Der er gratis adgang til koncerten, og pladserne fordeles efter først-til-mølle.