Lørdag d. 5. december 2020, kl. 19:30

"På stjernetæpper lyseblå"

Den Danske Salmeduo fylder kirkerummet med julestemning, med sine fortolkninger af kendte såvel som mindre kendte julesalmer. Duoen spiller bl.a. arrangementer fra det anmelderroste julealbum "På stjernetæpper lyseblå".

Pressen skrev om dette album: "Derudover formår de at ramme en noget nær perfekt balance mellem salmernes grundform og jazz-æstetikken. Albummet er derfor også i dén grad et tiltrængt, velgørende alternativ til det gængse julemusik-udbud. Og samtidig duoens måske bedste udgivelse til dato, hvor samspillet mellem Vuust og Esbjerg fungerer eminent." (Århus Stiftstidende)

En koncert med Den Danske Salmeduo er en medrivende rejse gennem århundreders kirkemusik. Duoen laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer, i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

Den Danske Salmeduo er Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon og klarinet.

Duoen har siden 1996 givet over 500 koncerter i kirker og på spillesteder, og har syv anmelderroste udgivelser bag sig. Den røde tråd er de utrolig smukke og livskraftige salmer, som den danske musiktradition er beriget med - med melodier og harmonier enhver moderne komponist kan misunde. Mange af disse salmer har været en del af almindelige danskeres hverdag i hundreder af år. Med andre ord er salmerne danske klassikere, sange der bliver stående. Den Danske Salmeduo har lavet en række spændende og stemningsfulde nye bud på hvordan disse sange kan spilles - med respekt for det musikalske udgangspunkt og fornemmelse for den tekstlige baggrund.

Julekoncerten i Skt. Lukas Kirke er gratis, men det er muligt at reservere en plads her.

Læs og lyt på www.dendanskesalmeduo.dk

Christian Vuust (f. 1964) er saxofonist, klarinettist og komponist. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Modtog i 2017 Gaffelprisen (Danmarks ældste jazzpris). DMA-nomineret i 2014 for sit album Urban Hymn. Har også spillet med Aaron Parks, Peter Laugesen, Pauseland, m.fl.

Hans Esbjerg (f. 1967) er pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia. Har i eget navn lavet cd’en Pop’n’Jazz og har sammen med bassisten Jens Jefsen udgivet cd’en Nice Noise Sweet Silence. Uddannet ved konservatorierne i Esbjerg og Aarhus.

Julekoncert med Den Danske Salmeduo
Den Danske Salmeduo
Gratis - muligt at tilmelde sig