Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Lørdag d. 4. september 2021, kl. 20:00
Moderne Messe på dansk

Hvad vil det sige at gå i kirke? Og hvorfor overhovedet gøre det?

Disse er spørgsmål der ligger til grund for skabelsen af Moderne Messe, som er komponisten Mads Houes svar på kirkens og kirkegængernes voksende interesse for ny liturgi og rytmisk musik.

Moderne Messe er ikke blot en koncert, men en interaktiv kulturoplevelse, hvor tilskuerne vil blive inviteret til at fordybe sig over store og små eksistentielle spørgsmål bl.a. ved at tegne og tænde lys.

Moderne Messes musik er original og skrevet til orkester med strygere, blæsere, rytmegruppe og sang, inspireret af nordisk jazz og moderne klassisk musik.

Den 28-årige Mads Houe er soliststuderende fra konservatoriet og har modtaget flere legater for sine præstationer. Som arrangør og komponist har han skrevet musik til bl.a. Aalborg Symfoniorkester og Aarhus Jazz Orchestra. Med sit fusionsorkester Mads Houe & The Quavers har han vakt landsdækkende opmærksomhed gennem foreløbig to albumudgivelser, som er kendt fra P8 Jazz. Derudover er han foregangsmand i jazzmiljøet i Aalborg gennem sit arbejde som tidligere formand for festivalen Meutiviti og medarrangør af Supernova Jazzblast.

Mads Houe bor selv i Aalborg, og hans moderne messe-orkester består næsten også udelukkende af rytmiske og klassiske musikere fra Nordjylland. De er nøje udvalgt for at kunne skabe et superorganisk sammenspil af høj musikalsk kaliber, med både svære nedskrevne passager og helt frie rammer:

Kenneth Dahl Knudsen (kontrabas), Matias Fischer-Mogensen (trommer), Jens Christian Kwella (guitar), Carsten Kær Nielsen (klaver), Lars Von Liljenskjold (barytonsaxofon og basklarinet), Jakob Mygind (alt- og sopransaxofon), Jonathan Bruun Meyer (trombone), Erik Michaelsen (trompet og flygelhorn), Kristine Kier Jørgensen (violin), Marius Ungureanu (bratsch) og Diana Haugland Jensen (sang).