Dato Onsdag d. 4. august 2021, Kl. 20:00 til kl. 21:15
Sted Skt. Lukas Kirke, Sankt Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C
Vokalgruppen Kolorit og dirigent Niels Græsholm
Sommerkoncert med Vokalgruppen Kolorit

Vokalgruppen Kolorit har med dirigent Niels Græsholm, gennem en årrække markeret sig med et anderledes repertoire, der ligger i et spændingsfelt mellem latinamerikansk musik og vort eget nordiske tonesprog.

Efter et år med pandemi og deraf begrænsninger og afsavn vil sommerens koncerter kredse om håbet og lyset. Publikum tages med på en rejse fra nyfortolkninger af danske salmer og nordiske viser til latinamerikansk folkemusik med netop samme håbs-budskab.

Niels Græsholm er en efterspurgt stævneinstruktør, kor-coach, arrangør og komponist med jazzen og den etniske musik som sit speciale. Han er uddannet musikpædagog fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium og korpædagog fra Musikhögskolan i Göteborg. Herudover har han studeret jazz og latinamerikansk musik i New York.

Kolorit har vundet flere internationale priser og har mødt stor anerkendelse i hele verden, fra Cuba til København. Herunder kan du læse et par reaktioner på mødet med Kolorit:

“… Min største oplevelse i år var koncerten med Kolorit. 18 sangere som sammen med deres dirigent, Niels Græsholm, opførte ”anderledes” kormusik – primært fra Syd‐ og Latinamerika.” Michael Bojesen, Korledernes Blad.

“Egentlig kom jeg for at høre et af vore stærkeste rytmiske kor brillere i rytmiske excesser. Det gjorde de også, men det blev en naturlig biting i en udtryksfuld og meget emotionel koncert. Det største indtryk var den totalt mættede, indforståede klang der prægede koret. Hvad enten det var norsk brudemarch, desperat deprimeret tango eller Evert Taube i den smukkest tænkelige udsætning, blev man ramt af korets fælles fortælling hver gang.” Kjeld Silberbauer Andersen.

“Søndag aftens koncert i den smukke sal oven på Trinitatis var første gang, koret Kolorits og mine veje krydsedes. Står det til mig bliver det ikke sidste gang.” Thorbjørn Sjøgren, Politiken.

Koncerten er gratis.