Dato Onsdag d. 22. september 2021, Kl. 17:00 til kl. 20:00
Kasper Bro Larsen, Professor i Det Nye Testamente, ved Aarhus Universitet
Gratis, men kræver tilmelding
Eksistens og Kristendom

Eksistens og Kristendom - Kristendommen i...

Folkekirken i Aarhus midtby undersøger i denne foredragsrække, hvordan kristendommen kommer til udtryk i Bibelen, i salmerne og ritualerne, i billedkunsten og litteraturen, hos Luther, Grundtvig og Kierkegaard samt i kirkehistorien og i nutiden.

For at deltage skal du ringe til Vor Frue Kirkes kontor på telefon 86 12 12 43 eller melde dig til EKSISTENS OG KRISTENDOMs nyhedsmail her, hvorefter du 14 dage før hvert arrangement vil modtage en mail med et link, hvor du kan melde dig til den pågældende aften og evt. bestille en sandwich med drikkevarer. Du kan også tilmelde dig telefonisk hver gang på 86 12 12 43.

Deltagelse er gratis – mad og drikke koster 50 kr.

Tilmeldingslisten vil også blive brugt i tilfælde af aflysning.

Alle arrangementer foregår på onsdage kl. 17-20.

Spørgsmål kan rettes til:

Sognepræst Marianne Frank Larsen,

29 36 53 70 / mfl@km.dk

eller sognepræst Lisbeth Rasmussen,

20 81 41 68 / lisra@km.dk

22/9: KRISTENDOMMEN I DET NYE TESTAMENTE

Kasper Bro Larsen, Professor i Det Nye Testamente, ved Aarhus Universitet

Det Nye Testamente danner et kludetæppe af forskellige Jesus-portrætter – fra den korsfæstede Messias i Paulus’ breve over Bjergprædikenens radikale moralfilosof og Lukasevangeliets storyteller til Johannesevangeliets guddommelige Logos.

Foredraget giver et indblik i Jesus-portrætterne og stiller skarpt på Jesus i Johannes-evangeliet, det såkaldt ”åndelige evangelium.”
Er nogle portrætter af Jesus mere eller mindre relevante for os i dag?