Dato Søndag d. 27. juni 2021, kl. 17:00
Sankt Annæ Pigekor dirigeret af Anne Marie Granau, akkompagnatør Mette Juliane Christensen
Billetter koster 100 kr. / 75kr. (stud og pens.) børn under 16 år gratis.

Sommerturné 25.-29. juni 2021 til Jylland, Fyn og Sjælland

Baggrund – hvem, hvad og hvorfor

På denne Danmarksturné præsenterer Sankt Annæ Pigekors Kammerkor noget af det fineste klassiske repertoire, der er skrevet for pigekor. Vi ser frem til at bidrage til, at kulturen, sangen og musikken kommer tilbage i det danske samfund. Det sker med koncerter i Løgumkloster, Ribe, Aarhus, Svendborg og København. Korsangen har haft meget trange kår det seneste år, og det er vigtigt både for publikum og kor at lade sangen sprede livskraft igen.

Koret og musikken

Sankt Annæ Pigekors Kammerkor består af ca. 45 sangere fra 7.-9. kl., der efter en bestået optagelsesprøve har valgt at bruge et par timer ekstra om ugen på korsang. Sankt Annæ Pigekor er blandt de bedste kor i Danmark og er et vigtigt led i den musikalske fødekæde. Sangerne gennemgår fra starten af deres skolegang i 3. klasse på Sankt Annæ Gymnasium en af de mest kompetente og alsidige musikalske uddannelser, som børn i dagens Danmark – og faktisk mange steder i verden – bliver tilbudt. Den unikke musikalske ballast, som sangerne tilegner sig gennem deres tid i koret, er en vigtig del af deres dannelse og giver dem en musikalsk selvbevidsthed, der varer for livet.

Chefdirigent Anne Marie Granau er uddannet både kor- og orkesterdirigent på hhv. Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Royal College of Music, London og har arbejdet med adskillige danske professionelle orkestre og ensembler. Sankt Annæ Pigekors akkompagnatør Mette Juliane Christensen akkompagnerer skiftevis på klaver og orgel. Hun er uddannet akkompagnatør på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og organist fra Kirkemusikskolen og har arbejdet med talrige solister og dirigenter fra ind- og udland.

Repertoire:

Claude Debussy: “Salut Printemps” for kor og klaver.

Francis Poulencs: “Litanie a la Vierge Noir” (“Den sorte jomfrus bøn”) for kor og orgel.

Felix Mendelssohn “Veni Domine” for kor og orgel.

Kim André Arnesen: “Even when he is Silent” for kor a cappella.

Niels W. Gade: to satser fra “Aarstidsbilleder”; “Løvspring” og “Sommernat” for kor og firhændigt klaver.

Danske sange: "Grøn er vårens hæk", "I Danmark er jeg født" samt den fynske “For ajle di små blomster”

Dørene åbner 45 min før koncertstart.

Husk at adgang til koncerten kræver gyldigt coronapas.

Billetter kan købes via dette link: https://billetto.dk/e/sommerkoncert-med-sankt-annae-pigekor-billetter-540482