Dato Fredag d. 17. september 2021, kl. 19:30
Karmen Rõivassepp, vokal, Calle Brickman, piano, Matthias Flemming Petri, bas, Andreas Fryland, trommer, Martha Marie Petri, cello & Vokalgruppen ENSEMBLE EDGE dirigeret af Mathias Skaarup Sørensen
175 kr.

Releasekoncert: svensk jazzlegende hyldes i Sankt Lukas Kirke

Publikum kan glæde sig til et både utraditionelt og velkendt genhør med Jan Johanssons smukke og alsidige musikalske univers, når vokalgruppen ENSEMBLE EDGE, sammen med en kvartet af de bedste unge jazzmusikere i Danmark, præsenterer deres debutplade: Dimma - a tribute to Jan Johansson.

Baggrund:
I 1964 udgav Skandinaviens største jazzikon, pianisten Jan Johansson, sammen med bassisten Georg Riedel albummet Jazz på svenska. Det er et album, som stadig anses for at være en af de bedst sælgende og mest legendariske jazzudgivelser i Norden. Johansson var en musiker med en særpræget, modig og fintfølt sans for at kombinere flere stilarter - herunder jazz- og folkemusik. Med sit enkle anslag på klaveret skabte han en unik og melankolsk lyd, som mange lyttere forbinder direkte med nordisk identitet og historie. Havde det ikke været for en tragisk trafikulykke i 1968, ville Jan Johansson være fyldt 90 år d. 16. september 2021.

//LINE-UP//
Karmen Rõivassepp, vocals
Calle Brickman, piano
Matthias Flemming Petri, bass
Andreas Fryland, drums
Martha Marie Petri, cello
& Vokalgruppen ENSEMBLE EDGE under ledelse af dirigent Mathias Skaarup Sørensen

DIMMA - a tribute to Jan Johansson udgives d. 16. september 2021 på Storyville Records
Det er muligt at købe pladen som cd før og efter koncerten.

Læs mere på vores hjemmeside www.ensemble-edge.com

Billetter kan købes via Billetto.