Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med Rasmus Storm

SEP
27

Koncert med Rasmus Storm


Dato Mandag d. 27. september 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:45
Medvirkende
Rasmus Storm
Pris
100 kr. for voksne / børn under 18 gratis
Koncert med Rasmus Storm

Mandag den 27. september lægger Skt. Lukas Kirke rum til et folkemusikalsk generationsmøde. 

Folkemusikken oplever i disse år en opblomstring og en udbredelse til den bredere befolkning - den er blevet folkelig igen. Og ikke nok med det - folkemusikken er blevet cool. I Aarhus har vi for et par år siden fået vores egen folk festival, som vi her i Skt. Lukas Kirke er utroligt glade for at samarbejde med. På Aarhus Musikskole arbejder de med at udbrede folkemusikken og opdyrke vækstlaget i Aarhus Musikskoles folkemusikorkester for børn under ledelse af Bodil Rønnow. Under dette års Aarhus Folk Festival har musikskoleeleverne fået lov at spille et par opvarmningsnumre for og også sammen med folkemusikkens grand old men i orkesteret ”Rasmus Storm”. 

De fem garvede musikere fra ”Rasmus Storm gruppen”, i daglig tale bare kaldet ”Rasmus”, har altid vidst, at folkemusikken var cool. De har siden 1983 gravet i gamle danske spillemænds nodebøger, og deres første nedslag var en nodebog nedskrevet af spillemanden Rasmus Storm, der blev født på Fyn i 1733. 

Danmark besidder et musikalsk kildemateriale, som er i særklasse i Europa: Håndskrevne nodebøger, der har tilhørt amatørmusikere langt tilbage i tiden. Alene fra 1700-tallet kendes mere end 50 af den slags nodebøger, og de har tilhørt alle slags mennesker over hele landet - fra landbospillemanden over studenten til godsejeren.

”Rasmus”, har interesseret sig for denne musik i snart 40 år. Indspillet flere albums og turneret DK rundt. ”Rasmus” er Ove Andersen (violin), Lars Lilholt (violin), Michael Sommer (violin, bratsch, cello, oktavviolin), Bent Melvej (violin og bratsch), og Benny Simmelsgaard (kontrabas). 

Ganske få gange om året har man mulighed for at høre de fem spillemænd live. Og i år har vi været så heldige at få dem her til Skt. Lukas Kirke, så snyd ikke dig selv for en folkemusikalsk oplevelse i særklasse.