Dato Tirsdag d. 9. november 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:45
Ensemble Pluma under ledelse af Johanne Sofie Bech Madsen
Koncert med Ensemble Pluma - "Alverdens danse"

Traditionelt set har musik igennem tiden været noget, man har danset til – hvilket jo stadig er tilfældet såvel i folkemusik-kredse som på diverse natklubber (og mange andre steder!). Men på et tidspunkt i musikhistorien begyndte den omvendte proces, hvor publikum stoppede med at danse, og i stedet satte sig ned i en koncertsal – og hvor musikken stoppede med at være et simpelt akkompagnement til den fysiske aktivitet, men lige pludselig skulle afbillede den og rumme såvel dens dramatiske som dens emotionelle dybder.

Sagt på en anden måde, begyndte komponisterne at transskribere dansen, så den transformerede sig fra at være en fysisk aktivitet til at være en ren auditiv oplevelse. Pludselig begyndte man at opleve dansen siddende; man begyndte at betragte den, fremfor at udføre den. Og det er netop dette fænomen, vi ønsker at fortælle om ved denne koncert – dansen som en auditiv oplevelse – og i denne proces vil vi komme ind på, hvad denne transformation tilføjer og fjerne fra hhv. musikken, hhv. dansen – og i sidste ende, om det overhovedet giver mening at lave en forbindelse mellem den fysiske og den lydlige oplevelse.

Ensemble Pluma er en sinfonietta bestående af 20 studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium. ’Pluma’ er latin for en letvægtig fjer, og det er netop dette, der kendetegner ensemblets lette lyd, hvor hvert instrument kammermusikalsk står tydeligt frem.

Koncerten er gratis.