Dato Onsdag d. 6. oktober 2021, Kl. 17:00 til kl. 20:00
Bent Flemming Nielsen, Professor emeritus i systematisk teologi ved Københavns Universitet.
Gratis, men kræver tilmelding
Eksistens og Kristendom

Eksistens og Kristendom - Kristendommen i...

Folkekirken i Aarhus midtby undersøger i denne foredragsrække, hvordan kristendommen kommer til udtryk i Bibelen, i salmerne og ritualerne, i billedkunsten og litteraturen, hos Luther, Grundtvig og Kierkegaard samt i kirkehistorien og i nutiden.

For at deltage skal du ringe til Vor Frue Kirkes kontor på telefon 86 12 12 43 eller melde dig til EKSISTENS OG KRISTENDOMs nyhedsmail her, hvorefter du 14 dage før hvert arrangement vil modtage en mail med et link, hvor du kan melde dig til den pågældende aften og evt. bestille en sandwich med drikkevarer. Du kan også tilmelde dig telefonisk hver gang på 86 12 12 43.

Deltagelse er gratis – mad og drikke koster 50 kr.

Tilmeldingslisten vil også blive brugt i tilfælde af aflysning.

Alle arrangementer foregår på onsdage kl. 17-20.

Spørgsmål kan rettes til:

Sognepræst Marianne Frank Larsen,

29 36 53 70 / mfl@km.dk

eller sognepræst Lisbeth Rasmussen,

20 81 41 68 / lisra@km.dk

6/10: KRISTENDOMMEN I RITUALERNE

Tidligt i kirkens historie blev der indført ritualer for fejringen af gudstjeneste, nadver og dåb. Ved at undersøge den liturgiske, rituelle udvikling får man derfor et godt overblik over kirkens historiske udvikling helt tilbage fra den tidligste tid. Foredraget belyser, hvordan folkekirkens gudstjeneste stadig rummer aftryk fra denne ældgamle tradition. Desuden rejses spørgsmålet, hvad ritualer kan betyde for os her og nu, da vi kun har bevaret to af de syv sakramenter, som i middelalderen havde et fast greb om  menneskelivets kriser og højdepunkter.