Dato Onsdag d. 10. november 2021, Kl. 17:00 til kl. 20:00
Marianne Frank Larsen, Sognepræst ved Vor Frue Kirke & Lisbeth Rasmussen, Sognepræst ved Skt. Markus Kirke
Gratis, men kræver tilmelding
Eksistens og Kristendom

Eksistens og Kristendom - Kristendommen i...

Folkekirken i Aarhus midtby undersøger i denne foredragsrække, hvordan kristendommen kommer til udtryk i Bibelen, i salmerne og ritualerne, i billedkunsten og litteraturen, hos Luther, Grundtvig og Kierkegaard samt i kirkehistorien og i nutiden.

For at deltage skal du ringe til Vor Frue Kirkes kontor på telefon 86 12 12 43 eller melde dig til EKSISTENS OG KRISTENDOMs nyhedsmail her, hvorefter du 14 dage før hvert arrangement vil modtage en mail med et link, hvor du kan melde dig til den pågældende aften og evt. bestille en sandwich med drikkevarer. Du kan også tilmelde dig telefonisk hver gang på 86 12 12 43.

Deltagelse er gratis – mad og drikke koster 50 kr.

Tilmeldingslisten vil også blive brugt i tilfælde af aflysning.

Alle arrangementer foregår på onsdage kl. 17-20.

Spørgsmål kan rettes til:

Sognepræst Marianne Frank Larsen,

29 36 53 70 / mfl@km.dk

eller sognepræst Lisbeth Rasmussen,

20 81 41 68 / lisra@km.dk

10/11: KRISTENDOMMEN I LITTERATUREN

Marianne Frank Larsen, Sognepræst ved Vor Frue Kirke &
Lisbeth Rasmussen, Sognepræst ved Skt. Markus Kirke

Foredraget er todelt:

I første del undersøger vi, hvordan eksistens og kristendom på forskellig vis kommer til udtryk hos forfattere som Martin. A. Hansen, Peter Seeberg, Villy Sørensen og Karen Blixen i tiden efter 2. verdenskrig, hvor mange illusioner om teknologi og ideologier var bristet.

I anden del ser vi på, om Gud findes, og om mennesker kommer i berøring med ham i nyere romaner af Kerstin Ekman, Robert Åsbacka og Linn Ullmann. Det viser sig, at skjult i musik, kunst og kirke er Gud i dén grad til stede i litteraturen – også efter år 2000.