Dato Fredag d. 29. oktober 2021, kl. 21:00
Den Sorte Skole + kunstnerkollektivet Vertigo
240 kr.
REFRAKTO

Den Sorte Skole vender hjem til Danmark med storslået audiovisuel kirketurné.

Den Sorte Skole har sammen med kunstnerkollektivet Vertigo skabt REFRAKTO. Et tværkunstnerisk værk, der tager afsæt i religiøse og spirituelle traditioner gennem musikhistorien. Med musik, lyd, lys og laser er REFRAKTO en helhedsoplevelse i særklasse.

Efter mange år med fokus på udlandet er en af landets mest kritikerroste duoer tilbage med deres spektakulære performances på dansk jord. Denne gang er duoen, bestående af Martin Højland og Simon Dokkedal, dykket ned i religiøs og rituel musik fra hele verden, i et forsøg på at undersøge forskellige spor af spiritualitet i musikhistorien og føre dem sammen i en audiovisuel rejse midt i et fantastisk kirkerum.

Vi har altid elsket at skabe unikke oplevelser. Og her er kirkerummet helt særligt. Det er vel det mest kraftfulde rum vi har i dag, fordi det er ladet med så meget historie og betydning for både den enkelte, og for fællesskaberne. I REFRAKTO samler vi trosretninger og ceremonier fra hele verden under samme tag - i en hyldest til både forskellighederne og alt det vi har til fælles på tværs,” fortæller Martin Højland.

”Vi kommer til at udfordre de kontekster, som vi normalt oplever udtrykkene i, fordi vi samler musik fra forskellige traditioner. Vi har været igennem mere end tusinde års religiøs musikhistorie og alt lige fra tidlige nordiske ritualer og oprindelige stamme-ceremonier til gregoriansk kor og arabisk vokalmusik – det hele er limet sammen med den nutidige elektroniske musiks værktøjer, som man kender os for,” fortsætter Simon Dokkedal.

”Men det er ikke et intellektuelt værk, hvor man skal dechifrere hvad der kommer hvorfra eller forholde sig til specifikke kulturer på bestemte tidspunkter. Tværtimod er det et værk, som handler om livet selv og opleves i nuet. Man omsluttes af udtryk og følelser. Fra de smukkeste klange til de mørkeste vrangsider. Tro er en privat sag for mange, og vi har gjort meget ud af at værket skal kunne opleves på mange måder og med respekt for de udtryk, der indgår i det.“ fortæller Martin Højland.

Den visuelle side af REFRAKTO er skabt af kunstnerkollektivet Vertigo, der bygger en lysinstallation op i kirkerummet, og herigennem understøtter forbindelsen mellem den religiøse musikhistorie, kirkerummets særegne arkitektur og moderne teknologi.

Sidste gang Den Sorte Skole turnerede var i 2018 med installationskoncerten Ghosts & Robots, der også var skabt i samarbejde med Vertigo. Det bragte dem bl.a. forbi Power Square i Beijing, Elbphilharmonien i Hamburg og Det Kongelige Teater i København.

Biletter til REFRAKTO kan købes her.